Opnieuw beschikbaar: gids ‘Van idee tot tentoonstelling’

We horen regelmatig vanuit het erfgoedveld dat er behoefte is aan handvatten en tips voor het inrichten van tentoonstellingen, en dat is begrijpelijk. Tentoonstellingen maken is een vak apart, maar niet iedereen heeft de mogelijkheid om een volledige opleiding te volgen. Veel erfgoedvrijwilligers in musea en andere organisaties staan voor de uitdaging om tentoonstellingen te maken. De gids ‘Van idee tot tentoonstelling’ biedt hierbij een waardevol steuntje in de rug. Het helpt je om op een toegankelijke manier het gewenste resultaat te bereiken en kan je inspireren met nieuwe ideeën.

De gids

‘Van idee tot tentoonstelling’ biedt een overzicht van het volledige proces van tentoonstellingen maken: van plannen maken en voorbereiden tot en met het evalueren en opruimen.

Het boek verscheen in 2013, en is nog steeds een handige gids voor de praktijk. Erfgoed Gelderland heeft de boeken opnieuw beschikbaar. Je kunt een exemplaar bij Erfgoed Gelderland bestellen voor €12,50 (excl. verzendkosten). Stuur daarvoor een mailtje aan Karen Marchal via info@erfgoedgelderland.nl o.v.v. ‘Van idee tot tentoonstelling’.

Deze gids werd samengesteld door Dolly Verhoeven, Frederieke Jeletich en Liesbeth Tonckens.

Zoek hieronder naar handige tips voor vrijwilligers