Zwolse Erfgoeddag

Datum: 13 november
Tijd: 14:30 - 17:30 uur
Locatie: Locatie volgt nog

Op woensdag 13 november organiseert ANNO de Zwolse Erfgoeddag, een unieke gelegenheid om de rijke geschiedenis van Zwolle te ontdekken en meer te leren over het erfgoedaanbod voor het primair onderwijs in Zwolle.

ANNO, Stadsmuseum Zwolle, heeft de afgelopen jaren samen met verschillende erfgoedpartners een breed educatieprogramma ontwikkeld, waarin de beleving en betekenis van erfgoed centraal staan. Want hoe bijzonder is het om een les te volgen op de plek waar de geschiedenis echt plaatsvond! Denk aan lessen in de Sassenpoort, Het Academiehuis (Grote Kerk), het Vrouwenhuis, de Basiliek en natuurlijk bij ANNO zelf. Zo brengen ze de geschiedenis tot leven op locaties die tot de verbeelding spreken, of het nu gaat om de Middeleeuwen, de Patriottentijd of de Tweede Wereldoorlog.

Wat kun je verwachten?

Tijdens de Zwolse Erfgoeddag beleef je de geschiedenis van Zwolle en maak je kennis met het erfgoedaanbod. Er zijn drie routes door de stad, waarin verschillende elementen uit de museumlessen centraal staan.

Programma

De dag begint met een introductie over het educatieve aanbod en de achterliggende visie. Vervolgens nemen drie museumdocenten elk een groep mee langs een van de routes. Je kunt je van tevoren inschrijven voor een route naar keuze. Stuur hiervoor een e-mail naar educatie@anno.nl met je naam en de gewenste route (let op: er is een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus wees er snel bij).

Na afloop van de route komt iedereen samen voor een verwerkingsopdracht, waarbij je nadenkt over hoe de museumlessen gekoppeld kunnen worden aan je eigen onderwijsprogramma. Uiteraard is er ook ruimte om vragen te stellen en terug te blikken op de dag.

Planning

14.30 uur – 15.00 uur – Inloop met thee en koffie
15.00 uur – 15.20 uur – Uitleg over het educatieaanbod en de visie
15.20 uur – 16.30 uur – Route naar keuze
16.30 uur – 17.15 uur – Verwerkingsopdracht
17.15 uur – 17.30 uur – Afsluiting

De Zwolse Erfgoeddag wordt georganiseerd door Anno, Stadsmuseum Zwolle.

Zoek hieronder naar handige tips voor vrijwilligers