Boom uit Overijssel maakt kans om Boom van het Jaar te worden!

De Boom van het Jaar verkiezing is in volle gang, en dit jaar heeft een bijzondere boom uit Overijssel de kans om de felbegeerde titel te winnen. Het gaat om de Klokkenplasplataan, in Enschede. Stem nu en help jouw favoriete boom naar de overwinning! De verkiezing, georganiseerd door SBNL Natuurfonds, zet jaarlijks bomen in het zonnetje met een bijzondere geschiedenis of een speciale betekenis voor de gemeenschap.

Het verhaal van de Enschedese boom

De Klokkenplas dankt zijn naam aan de stadsbrand van 1862, waarbij de klokken van de Grote Kerk op de grond vielen. ‘Plas’ betekent plein. Na de brand bouwde de familie Van Heek een villa aan de Oude Markt, nu bekend als het Van Heekshuis. De familie, die veel betekende voor natuur en cultuur in Enschede, schonk de villa in 1946 aan de gemeente. In de tuin plantten ze een plataan, de oudste boom van het centrum. De plataan is van grote natuurlijke en culturele waarde en geliefd bij veel inwoners van Enschede. Om de titel “Boom van het Jaar 2024” binnen te halen, heeft de boom jouw stem nodig!

De winnaar van de verkiezing krijgt niet alleen de titel, maar maakt ook kans om Nederland te vertegenwoordigen in de Europese Boom van het Jaar-verkiezing.

Stem mee voor de Boom van het jaar!

Ben je trots op de groene geschiedenis van Overijssel en wil je dat deze bijzondere boom in Enschede de titel wint? Breng dan je stem uit via de officiële Boom van het Jaar website. Stemmen kan tot 17 oktober 12:00, dus zorg dat je op tijd je stem uitbrengt.

Zoek hieronder naar handige tips voor vrijwilligers