Wil je als erfgoedvrijwilliger starten met social media om jouw erfgoed of instelling onder de aandacht te brengen? Hoe begin je? Hoe breng je jouw boodschap over aan je doelgroep? En wat zijn de verschillen tussen de verschillende platforms? In deze video helpt Sanne Heymann van Landschap Erfgoed Utrecht je op weg.
Sociale media voor erfgoedinstellingen
Op eerste gezicht lijkt sociale media misschien niet relevant voor jullie organisatie, maar het kan wel degelijk interessant en handig zijn om het te gebruiken. Via sociale media kun je op een laagdrempelige manier erfgoed in de schijnwerpers zetten en bezoekers enthousiasmeren.
Deze video is een spoedcursus in het gebruik van social media als erfgoedvrijwilliger binnen een erfgoedorganisatie. Hoe werkt het nou precies? En hoe kun je je bereik vergroten als je eenmaal met social media aan de slag gaat? Bekijk de het filmpje voor nuttige tips en weetjes!
Educatieve video’s
Deze video is onderdeel van een project van OPEN (Overleg Provinciale Erfgoedinstellingen Nederland) en is mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie. De verschillende erfgoedhuizen in Nederland leverden de afgelopen tijd video’s aan met verdiepende informatie en praktische handvaten voor erfgoedinstellingen en -vrijwilligers. Deze video’s zijn terug te vinden in de kennisbank van Erfgoedplatform Overijssel.